Gratis oppotservice & watermeter bij aankoop van een potplantcombinatie

Zijn de planten van Chicplants vers? Hoe worden ze bezorgd?

Ja, de planten van Chicplants zijn vers en komen zelfs veelal uit eigen kwekerij! Vers is een vreemd begrip voor grote planten, een grote plant is ouder en daarmee sterker dan een jonge plant. De juiste vraag is of de planten goed bezorgd worden vanuit onze kas naar jou thuis zonder overslag. Juist dit is erg belangrijk bij planten. Geen lopende band werk. De temperatuur moet namelijk goed zijn (niet te hoog, niet te laag, onverwarmd vervoer is riskant). De planten mogen ook niet lang in doorvoer blijven staan of in een opslag van een koerier of distributie centrum in verband met de watergift, tocht en daglicht behoefte. Onze planten komen direct uit onze kas en worden klaar gemaakt voor bezorging onder verantwoorde klimatologische omstandigheden. Het transport wordt verzorgd door een gespecialiseerde bezorgdienst. Dus geen val- en breek werk met lopende banden in distributiecentra. Indien de temperatuur in de winter te laag is, informeren wij je en kan het zijn dat de levertijd dan wat langer is. Wil je gebruik maken van express delivery, stuur dan even een mail, als het voorradig is, kunnen we de volgende dag al leveren.

Ontvang ik precies die plant die ik op de afbeelding heb gezien? Wat is de digitale fotoservice?

Je ontvangt precies dezelfde soort plant. Als je een Areca lutecens heeft besteld, ontvangt je ook een Areca lutecens en geen Areca catachu. Houdt er wel rekening mee dat planten levende wezens zijn en geen enkele plant identiek is. Dit betekent dat een plant net ietsje voller of minder vol kan zijn dan de plant op de afbeelding, of misschien net een steeltje meer of minder heeft. Omdat planten leven en groeien, kan de ene plant net iets langer of korter zijn dan de andere. Desalniettemin kan je ervan op aan dat wij er altijd naar streven om jouw plant zo veel mogelijk te laten lijken op de plant van de afbeelding op de site. Houd rekening met een marges van 10 tot 25 cm. Bij planten vanaf 99,- euro die onderling erg verschillen, zoals Lyrata’s en Cactussen, kunnen wij je in de meeste gevallen na bestelling en voorafgaand aan levering een paar foto’s van een paar exemplaren sturen. Ook kan je op de bestel pagina in een vrij tekst veld, speciale wensen met betrekking tot jouw plant en pot doorgeven. Wij proberen daar dan zo goed mogelijk rekening mee te houden. Bij twijfel nemen we vooraf contact met je op.

Kan ik ook een andere combinatie / mix & match of een andere maat plant bestellen of een hydrocultuur plant?

Ja, dat kan, je kunt een losse plant en pot selecteren en deze in de winkelmand plaatsen. Indien je een plant en pot bij ons tegelijkertijd bestelt, bieden wij je aan deze voor jou op te potten. Bij twijfel of het past qua afmetingen / verhoudingen, neem svp van te voren even contact met ons op, via info@chicplants.com. Indien je een combinatie samenstelt en bestelt die echt niet past, nemen wij pro-actief contact met je op.

Zijn de prijzen inclusief BTW?

Ja, de prijzen zijn inclusief BTW. Voor zakelijke aankopen verwijzen we je graag door naar Chic business. Hier is het mogelijk  om zakelijk de planten te kopen.

Heb ik garantie op de planten en potten?

Wij verkopen alleen kwaliteitsproducten en premium kwaliteitsplanten. Daardoor staan wij in voor onze producten. Heb je een probleem met jou plant, neem dan een foto en mail deze naar ons. Dan kijken wij wat er aan de hand is met de plant en geven wij jou advies. Mocht de plant het bij een goede verzorging en standplaats dan alsnog toch niet halen, neem dan contact op en wij kijken samen hoe we jou kunnen helpen. Je ontvangt van ons korting op een vervangplant. De hoogte van de korting hangt af van hoe lang geleden jouw plant geplaatst is. Staat jouw plant al een paar jaar en heb je een vraag over jouw plant? Bel of mail ons gerust, we helpen je graag.

Hoe weet ik hoe ik mijn plant moet verzorgen?

Op de product pagina staat, in het rijtje van eigenschappen, een beknopt verzorgingsadvies. Dit advies bestaat uit twee elementen: waterbehoefte en lichtbehoefte.

Wat is het verschil tussen een hydrocultuur plant en een gewone grondplant?

Een hydrocultuur plant is extra gemakkelijk in de verzorging en hoef je doorgaans minder vaak water te geven. Wel zijn er minder soorten beschikbaar op hydrocultuur en kunnen de planten net wat ieler zijn.

De meeste mensen kennen alleen grondcultuur planten. Dit zijn de “normale” planten, deze staan met de wortels in potgrond. Hydrocultuur planten staan met hun wortels in hydrokorrels, korreltjes van klei die water vasthouden. In tegenstelling tot de wortels van normale planten, zijn de wortels van hydrocultuur planten hiervoor geschikt gemaakt, waardoor hydrocultuur planten ook vaak net wat duurder zijn. De hydrokorreltjes houden niet alleen water vast, maar geven ook water af. De hydroplant kan hiervan drinken wanneer deze daar behoefte aan heeft. De korreltjes laten daarnaast zuurstof door zodat de wortel en daarmee de plant ook zuurstof kan opnemen. De watermeter helpt je de juiste hoeveelheid water te geven. Er is wel één belangrijk aandachtspunt: nadat de watermeter laag staat, dien je nog een dag of drie tot vijf te wachten, voordat je de meter weer bijvult tot medium. Dat betekent dat je de meter zo wel in de gaten moet houden, zodat je ongeveer weet wanneer de meter op 0 is komen te staan.

Als alternatief kan je ook een vochtigheidsmeter aanschaffen bij aankoop van jouw grond plant, deze geeft op elk gewenst moment aan hoe nat of droog de kluit nog is. De meeste bijzondere / avontuurlijke planten zijn overigens niet beschikbaar op hydrocultuur, dat aanbod is net wat beperkter.

Zijn de plantenpotten van Chicplants waterdicht?

Dat ligt aan de pot. Potten van keramiek bijvoorbeeld zijn niet waterdicht, potten van 100% kunststof wel. Bij kant en klare combinaties plaatsen we een inzethoes. Bij bestelling van losse potten heb je de mogelijkheid om een kunststof inzethoes mee te bestellen, dat beschermt voor waterdichtheid en tegen vochtdoorslag. De hoezen houden ook jouw pot mooi schoon aan de binnenkant. Potten zijn er in heel veel verschillende maten, inzethoezen in iets van 15 maten. We zoeken altijd de best passende maat voor jouw pot uit. Soms zal je een klein randje van de inzethoes af moeten knippen indien de sierpot tussen twee inzethoes maten valt.

Met welke betaalmethodes kan ik betalen?

Voor alle informatie over bestellen en betalen klik dan hier.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Voor alle informatie over verzenden en bezorgen klik dan hier.

Hebben jullie ook een winkel / kan ik jullie bezoeken?

Ja, wij hebben een showroom en een kas. Wij verwelkomen je graag. We willen graag de tijd hebben voor je bezoek, dus bel of mail ons vooraf voor het maken van een afspraak.

Chicplants BV – Lange Broekweg 17 – 2671 DT Naaldwijk
Ma-za Geopend op afspraak, bel of mail eerst.

Telefoon: 0174 – 403 632

@CHICPLANTS

Exclusieve kamerplanten en potten

Heb jij advies nodig met het uitkiezen van de juist pot of plant? Onze personal plant advisor helpt jou graag bij het uitkiezen van de juiste combinatie op maat!