Gratis oppotservice & watermeter bij aankoop van een potplantcombinatie

Hoe kan ik mijn plant het beste verzorgen?

  • De meeste planten staan het liefst op het westen of oosten. Zo houdt je jouw planten uit de felste zon. Planten houden van licht maar, net als jezelf, niet van een overdosis. Ook al staat er dat jouw plant veel licht kan hebben, laat nooit de zon direct op het blad schijnen. Als je te lang in de felle zon staat, verbrand je. Dat is voor een plant hetzelfde. Achter glas is in principe geen probleem, maar hou er rekening mee dat een plant in de felle zon het warmer heeft en meer water zal drinken.
  • Gebruik lauw water bij het water geven en indien mogelijk, gebruik een vochtigheidsmeter als hulpmiddel bij grondplanten of watermeter bij hydrocultuur planten.
  • Planten houden van water, maar verdrink ze niet. Als je jouw plant structureel te veel water geeft, kunnen na verloop van tijd de wortels gaan rotten.
  • Giet het water op de potgrond, niet op de bladeren of in de plant. Giet het in de pot en niet ernaast. Beter voor de plant en voor jouw houten vloer. Indien jouw plant wel water via de stam dient te krijgen, zullen wij dat vermelden in de detailpagina.
  • Wordt het blad van binnenuit geel, dan geef je jouw plant waarschijnlijk net iets teveel water. Geef jouw kamerplant wat minder water.
  • Mocht jouw plant geel worden aan de punt van de bladeren, dan heeft jouw plant net wat meer water nodig. Geef de plant dan rustig aan wat meer water, dus niet in een keer heel veel.
  • Elke plant vindt een voedingstabletje op zijn tijd fijn. Een voedingstabletje kan je eens per maand in de pot stoppen om jouw plant te verwennen. Kunstmest is dan niet meer nodig. Let op: orchideeën, cactus en hydroultuur planten hebben gespecialiseerde voeding nodig.
  • Wij verkopen plantenvoeding voor elk type plant. Dit kan je vinden op de verzorgingspagina.
  • Wil je wat meer lezen over de verzorging van kamerplanten? Lees dan meer op onze blog. Meld je ook aan voor onze nieuwsbrief, voor de laatste ontwikkelingen en tips.

@CHICPLANTS

Exclusieve kamerplanten en potten

Heb jij advies nodig met het uitkiezen van de juist pot of plant? Onze personal plant advisor helpt jou graag bij het uitkiezen van de juiste combinatie op maat!